راهنمای خرید

راهنماي خريد دوربين ديجيتالي:

 

 

در اين قسمت ما سعي کرده ايم مطالبي را جهت انتخاب دوربين بصورت خلاصه و به ساده ترين زبان در اختيار شما قرار دهيم و اميدواريم مطالب عرضه شده براي شما مفيد باشد.

اگر ميخواهيد عکسها و فيلم هايي معمولي نسبتا با کيفيت جهت ثبت خاطرات داشته باشيد ميتوانيد يک دوربين کامپکت (خانگي) تهيه کنيد.اين دوربين ها از ارزانترين رده هاي دوربين هاي ديجيتال شناخته مي شوند و از حدود ۳۰۰هزار تومان شروع شده و تا بيش از ۶۰۰هزار تومان هم ادامه دارند.

کيفيت عکس و کارايي:

معمولي و نسبتا خوب . خيلي از نيازهاي روزمره شما را رفع مي کنند. از عکس خانوادگي گرفته تا فيلم هاي کوتاه و … خصوصيات اصلي کوچک! و به قولي دم دستي، معمولاً زوم کمتر از ۱۰ برابر دارند. سنسور کوچکي دارند و معمولاً خيلي از کارها را اتوماتيک انجام مي دهند.

براي چه کساني مناسب است؟

براي همه! اگر بخواهيم دقيق تر بگوييم براي افرادي که دوربيني بهتر از دوربين هاي گوشيهاي خود مي خواهند.

 

 

 

________________________________

______________________

 

اگر ميخواهيد عکسها و فيلمهايي با کيفيت خوب وبهتر از دوربينهاي کامپکت داشته باشيد دوربينهاي نيمه حرفه اي ميتوانند جوابگوي نياز شما با شند.تقريبا تمامي مدلهاي دوربين حرفه اي علاوه بر تنظيمات اتوماتيک داراي تنظيمات دستي نيز ميباشند البته تنظيمات دستي اين نوع دوربينها به گستردگي و کارايي دوربينهاي حرفه اي نيست ولي تا حدودي قابليت پاسخگويي به نيازهاي افراد علاقه مند را دارند.درميان دوربينهاي نيمه حرفه اي مدلهايي وجود دارند که قابليت بزرگنمايي لنز را نيز دارند که با اين قابليت ميتوان فواصل دور را نزديکنمايي کرده و عکاسي وفيلمبرداري
نمود.

کيفيت عکس و کارايي:

خوب …بهتر از کامپکت هاي معمولي. خيلي از نيازهاي روزمره شما را رفع مي کنند. از عکس خانوادگي گرفته تا فيلم هاي کوتاه و کمي بيشتر براي افراد علاقه مند.

خصوصيات اصلي:

در بعضي ملها بدنه کوچک و در بعضي مدلها بدنه بزرگ ! لنز کوچکتري نسبت به اس ال آر ها دارد و محدوده بزرگنمايي آن معمولا بيشتر از 10 برابر است. بعضي از تنظيمات آن دستي و بيشتر حالات آن اتوماتيک

براي چه کساني مناسب است؟

همان طور که از اسمش معلوم است پلي است بين دوربينهاي حرفه اي و کامپکت، پس براي گروهي که به همين پل علاقه دارند مناسب است.

 

 

 

_________________________________

_____________________

 

اگر شما علاقه مند به هنر عکاسي هستيد ويا بعنوان حرفه ميخواهيد عکاسي را ادامه دهيد و يا داشجو يا دانش آموز رشته هاي هنري هستيد و يا دوست داريد عکسهايي با کيفيت عالي داشته باشيد يک دوربين حرفه اي(اس ال ار) تهيه کنيد.به دليل استفاده از سنسورهاي بزرگ در دوربينهاي حرفه اي کيفيت عکس و فيلم آنها عالي و متفاوت با دوربينهاي خانگي و نيمه حرفه اي ميباشد . مزيت ديگر آنها قابليت تعويض لنز ميباشد و شما ميتوانيد نسبت به نياز خود لنزهاي ديگري تهيه کرده و به راحتي به دوربين نصب کرده واستفاده کنيد.

البته اکثر دوربينهاي حرفه اي با لنزي مناسب از طرف کمپاني سازنده ارايه ميشوند.
درصورتي که شما تا کنون عکاسي نکرده ايد ولي دوستداريد عکسهايي با کيفيت عالي ثبت کنيد شما نيز ميتوانيد از اين نوع دوربينها استفاده کنيد چون اين دوربينها علاوه بر تنظيمات حرفه اي داراي تنظيمات اتوماتيک و خودکار هستندوکيفيت عکسهايشان در حالت اتوماتيک نيزخيلي بهتر وبا کيفيتر از دوربينهاي خانگي ونيمه حرفه اي ميباشند.دوربينهاي حرفه اي قابليت فيلمبرداري با کيفيت عالي را نيز دارند.اکثر مدلهاي دوربينهاي حرفه اي بجز دوربينهاي فوق حرفه اي بر روي خود فلاش جهت عکاسي در نور کم را دارند علاوه بر آن قابليت نصب فلاش خارجي را نيز دارند.

کيفيت عکس و کارايي عکسهايشان عالي و خيلي با کيفيت تر از عکسهاي دوربينهاي نيمه حرفه اي و کامپکت هستند و از نظر فيلمبرداري نيز از نيمه حرفه اي ها و کامپکت ها قويترند.

خصوصيات اصلي
حجم زيادي دارند ، لنز قابل تعويض دارند،سايز سنسورشان بزرگ است.
براي چه کساني مناسب است؟

براي هنرمندان و حرفه اي ها و کساني که کيفيت و وضوح عالي وهمچنين تطبيق پذيري ميخواهند.

 

 

 

 

___________________________________

_____________________

 

 

 

 

 

معني ومفهوم برخي عناوين و اصطلاحات در دوربينهاي ديجيتالی :

 

sensor pixel (دقت حسگر)

دقت حسگر دقيقا همان چيزي است که براي تبليغات از آن استفاده مي‌شود و واحد آن مگاپيکسل(ميليون پيکسل) است. اکثرا تصور ميکنند هرچه مگاپيکسل دوربيني بالاتر باشد، بهتر است. اما بايد توجه داشته باشيد که اين عدد مي‌تواند گاهي ما را از مسير انتخاب مناسب منحرف کند. درست است که دقت بيشتر حسگر تاثير مثبتي در کيفيت عکس دارد اما لزوما بالا بودن مگاپيکسل دليل بر بهتر بودن نيست. عوامل و موارد بسياري در کيفيت عکس دخالت دارند که دقت حسگر فقط يکي از آنهاست.

عوامل ديگر همچون نوع حسگر ، اندازه حسگر و و لنز تاثير بيشتري در کيفيت عکس دارند. به طوري که گاهي ممکن است کيفيت عکس‌ دوربين ديجيتال با مگاپيکسل پايين‌، کيفيت بهتري نسبت به عکس‌ دوربين ديگري با مگاپيکسل بالاتر داشته باشد.
البته اين نکته را هم در نظر داشته باشيد که عکس‌هاي با کيفيتي را که مگاپيکسل بالاتري دارد ، را مي‌توان با اندازه‌هاي بزرگ‌تر چاپ کرد.

 

 

______________________________

___________________

sensor type ( نوع حسگر)

حسگر در واقع جانشين فيلم در دوربين‌هاي آنالوگ و قلب دوربين است. نوع،اندازه و دقت آن اهميت فراواني در کيفيت عکس دارند. حسگرها از جنس سيليکون هستند و هزاران ديود حساس به نور روي سطح کوچک آنها وجود دارند. کار اين قطعه سخت‌افزاري، تبديل تصوير به سيگنال‌هاي الکتريکي است. هر چه اندازه آن بزرگ‌تر باشد، تصاوير گرفته شده کيفيت بهتري خواهند داشت. با افزايش اندازه حسگر، نويز عکس‌ها نيز کمتر مي‌شود. حسگرها دو نوع CCD و CMOSدارند.سنسور CMOS از لحاظ تکنولوزي و کيفيت بهتر از سنسور CCDميباشد.سنسور تمامي دوربينهاي حرفه اي و اکثر مدلهاي نيمه حرفه اي ازنوع CMOS ميباشد . سنسور اکثر مدلهاي خانگي از نوع CCD ميباشد.

 

 

 

 

______________________________

__________________

 

سايز سنسور(SENSOR SIZE)

سايز سنسور (منظور سايز ابعاد سنسور و نه مگاپيکسل) ، ميزان دريافت نوري را که آن دوربين براي ايجاد و ثبت يک تصوير استفاده مي نمايد را مشخص ميکند.. به زبان ساده ، سنسورهاي تصويري (معادل ديجيتاليِ فيلمي است که در دوربينهاي آنالوگ از آن استفاده مي شد) شامل ميليون ها نقطه حساس به نور به نام فتوسايتس (photosites) هستند که براي ضبط اطلاعات مربوط به آنچه که از طريق لنز ديده مي شود، مورد استفاده قرار گرفته اند. به همين دليل است که يک سنسور بزرگتر اطلاعات بيشتري نسبت به يک سنسور کوچکتر بدست آورده و تصاوير بهتري را توليد مي کند همچنين نويز کمتر و عملکرد آن در نور کم نسبت به سنسورهاي کوچکتر بهتر خواهد بود. سايز سنسور دوربينهاي فوق حرفه اي (FULL FRAME) سي و شش ميليمتر ×بيست وچهار ميليمتر و دوربينهاي حرفه اي مياني و مبتدي(APS-C) پانزده و هشت دهم ميليمتر×بيست وسه و شش دهم ميليمتر و سايز سنسور اکثر دوربينهاي نيمه حرفه اي پنج و هفت دهم ميليمتر ×هفت و شش دهم ميليمتر و يا کوچکتر ميباشد.در دوربينهاي کامپکت از کوچکترين سايز سنسور استفاده ميشود.

 

 

 

_________________________________

______________________

 

 

 

لنز(LENS)

 

لنز يکي از بخش‌هاي بسيار مهم دوربين است که تاثير به‌سزايي در کيفيت عکس و فيلم دارد. لنزها انواع مختلفي همچون معمولي، تله‌فوتو (Telephoto)، عريض (Wide angle)، زوم و … دارند.
لنز معمولي همچون چشم انسان مي‌ماند. زاويه ديد چشم حدود 130 درجه است و مي‌تواند تقريبا 50 درجه را واضح و کامل ببيند. زاويه ديد يک لنز معمولي (50ميليمتري) بر روي يک دوربين فول فريم تقريبا به همين اندازه است . البته در دوربين‌هاي ديجيتال با توجه به اينکه ابعاد سنسور، زاويه ديد لنز را تحت تاثير قرار مي‌دهد ، زاويه ديد يک لنز براساس اينکه اين لنز روي چه دوربيني با چه ابعاد سنسوري بسته باشد، مي‌تواند تغيير کند.
لنز تله‌فوتو، بلند با فاصله کانوني زياد و زاويه ديد کوتاه است. کاربرد اصلي اين لنز براي عکاسي از سوژه‌هاي بسيار دور و مناظر طبيعي است. جاهايي که امکان نزديک شدن به سوژه وجود ندارد، از اين لنز استفاده مي‌شود.
لنز وايد، همان طور که از نامش برمي‌آيد زاويه ديد عريضي دارد. البته فاصله کانوني اين نوع لنز کوتاه است و بيشتر در جاهايي استفاده مي‌شود که عکاس فضاي کافي براي عقب رفتن و تصوير گرفتن از سوژه را ندارد و با کمک لنز وايد مي‌تواند نماي وسيع‌تر و عريض‌تري از سوژه را ثبت کند.
کارايي لنز زوم نيز تقريبا مشخص است. از آنجا که اين لنز فاصله کانوني متغيري دارد، زاويه ديدش نيز متغير است .
لنزهاي ديگري نيز مانند لنز ماکرو براي عکاسي از اجسام بسيار کوچک و فاصله‌هاي بسيار کم ويا لنز Fish Eye با زاويه ديد بسيار وسيع نيز وجود دارند.