راهنمای خرید

راهنمای خرید دوربین دیجیتالی:

 

 

در این قسمت ما سعی کرده ایم مطالبی را جهت انتخاب دوربین بصورت خلاصه و به ساده ترین زبان در اختیار شما قرار دهیم و امیدواریم مطالب عرضه شده برای شما مفید باشد.

اگر میخواهید عکسها و فیلم هایی معمولی نسبتا با کیفیت جهت ثبت خاطرات داشته باشید میتوانید یک دوربین کامپکت (خانگی) تهیه کنید.این دوربین ها از ارزانترین رده های دوربین های دیجیتال شناخته می شوند و از حدود ۳۰۰هزار تومان شروع شده و تا بیش از ۶۰۰هزار تومان هم ادامه دارند.

کیفیت عکس و کارایی:

معمولی و نسبتا خوب . خیلی از نیازهای روزمره شما را رفع می کنند. از عکس خانوادگی گرفته تا فیلم های کوتاه و … خصوصیات اصلی کوچک! و به قولی دم دستی، معمولاً زوم کمتر از ۱۰ برابر دارند. سنسور کوچکی دارند و معمولاً خیلی از کارها را اتوماتیک انجام می دهند.

برای چه کسانی مناسب است؟

برای همه! اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم برای افرادی که دوربینی بهتر از دوربین های گوشیهای خود می خواهند.

 

 

 

________________________________

______________________

 

اگر میخواهید عکسها و فیلمهایی با کیفیت خوب وبهتر از دوربینهای کامپکت داشته باشید دوربینهای نیمه حرفه ای میتوانند جوابگوی نیاز شما با شند.تقریبا تمامی مدلهای دوربین حرفه ای علاوه بر تنظیمات اتوماتیک دارای تنظیمات دستی نیز میباشند البته تنظیمات دستی این نوع دوربینها به گستردگی و کارایی دوربینهای حرفه ای نیست ولی تا حدودی قابلیت پاسخگویی به نیازهای افراد علاقه مند را دارند.درمیان دوربینهای نیمه حرفه ای مدلهایی وجود دارند که قابلیت بزرگنمایی لنز را نیز دارند که با این قابلیت میتوان فواصل دور را نزدیکنمایی کرده و عکاسی وفیلمبرداری
نمود.

کیفیت عکس و کارایی:

خوب …بهتر از کامپکت های معمولی. خیلی از نیازهای روزمره شما را رفع می کنند. از عکس خانوادگی گرفته تا فیلم های کوتاه و کمی بیشتر برای افراد علاقه مند.

خصوصیات اصلی:

در بعضی ملها بدنه کوچک و در بعضی مدلها بدنه بزرگ ! لنز کوچکتری نسبت به اس ال آر ها دارد و محدوده بزرگنمایی آن معمولا بیشتر از 10 برابر است. بعضی از تنظیمات آن دستی و بیشتر حالات آن اتوماتیک

برای چه کسانی مناسب است؟

همان طور که از اسمش معلوم است پلی است بین دوربینهای حرفه ای و کامپکت، پس برای گروهی که به همین پل علاقه دارند مناسب است.

 

 

 

_________________________________

_____________________

 

اگر شما علاقه مند به هنر عکاسی هستید ویا بعنوان حرفه میخواهید عکاسی را ادامه دهید و یا داشجو یا دانش آموز رشته های هنری هستید و یا دوست دارید عکسهایی با کیفیت عالی داشته باشید یک دوربین حرفه ای(اس ال ار) تهیه کنید.به دلیل استفاده از سنسورهای بزرگ در دوربینهای حرفه ای کیفیت عکس و فیلم آنها عالی و متفاوت با دوربینهای خانگی و نیمه حرفه ای میباشد . مزیت دیگر آنها قابلیت تعویض لنز میباشد و شما میتوانید نسبت به نیاز خود لنزهای دیگری تهیه کرده و به راحتی به دوربین نصب کرده واستفاده کنید.

البته اکثر دوربینهای حرفه ای با لنزی مناسب از طرف کمپانی سازنده ارایه میشوند.
درصورتی که شما تا کنون عکاسی نکرده اید ولی دوستدارید عکسهایی با کیفیت عالی ثبت کنید شما نیز میتوانید از این نوع دوربینها استفاده کنید چون این دوربینها علاوه بر تنظیمات حرفه ای دارای تنظیمات اتوماتیک و خودکار هستندوکیفیت عکسهایشان در حالت اتوماتیک نیزخیلی بهتر وبا کیفیتر از دوربینهای خانگی ونیمه حرفه ای میباشند.دوربینهای حرفه ای قابلیت فیلمبرداری با کیفیت عالی را نیز دارند.اکثر مدلهای دوربینهای حرفه ای بجز دوربینهای فوق حرفه ای بر روی خود فلاش جهت عکاسی در نور کم را دارند علاوه بر آن قابلیت نصب فلاش خارجی را نیز دارند.

کیفیت عکس و کارایی عکسهایشان عالی و خیلی با کیفیت تر از عکسهای دوربینهای نیمه حرفه ای و کامپکت هستند و از نظر فیلمبرداری نیز از نیمه حرفه ای ها و کامپکت ها قویترند.

خصوصیات اصلی
حجم زیادی دارند ، لنز قابل تعویض دارند،سایز سنسورشان بزرگ است.
برای چه کسانی مناسب است؟

برای هنرمندان و حرفه ای ها و کسانی که کیفیت و وضوح عالی وهمچنین تطبیق پذیری میخواهند.

 

 

 

 

___________________________________

_____________________

 

 

 

 

 

معنی ومفهوم برخی عناوین و اصطلاحات در دوربینهای دیجیتالی :

 

sensor pixel (دقت حسگر)

دقت حسگر دقیقا همان چیزی است که برای تبلیغات از آن استفاده می‌شود و واحد آن مگاپیکسل(میلیون پیکسل) است. اکثرا تصور میکنند هرچه مگاپیکسل دوربینی بالاتر باشد، بهتر است. اما باید توجه داشته باشید که این عدد می‌تواند گاهی ما را از مسیر انتخاب مناسب منحرف کند. درست است که دقت بیشتر حسگر تاثیر مثبتی در کیفیت عکس دارد اما لزوما بالا بودن مگاپیکسل دلیل بر بهتر بودن نیست. عوامل و موارد بسیاری در کیفیت عکس دخالت دارند که دقت حسگر فقط یکی از آنهاست.

عوامل دیگر همچون نوع حسگر ، اندازه حسگر و و لنز تاثیر بیشتری در کیفیت عکس دارند. به طوری که گاهی ممکن است کیفیت عکس‌ دوربین دیجیتال با مگاپیکسل پایین‌، کیفیت بهتری نسبت به عکس‌ دوربین دیگری با مگاپیکسل بالاتر داشته باشد.
البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که عکس‌های با کیفیتی را که مگاپیکسل بالاتری دارد ، را می‌توان با اندازه‌های بزرگ‌تر چاپ کرد.

 

 

______________________________

___________________

sensor type ( نوع حسگر)

حسگر در واقع جانشین فیلم در دوربین‌های آنالوگ و قلب دوربین است. نوع،اندازه و دقت آن اهمیت فراوانی در کیفیت عکس دارند. حسگرها از جنس سیلیکون هستند و هزاران دیود حساس به نور روی سطح کوچک آنها وجود دارند. کار این قطعه سخت‌افزاری، تبدیل تصویر به سیگنال‌های الکتریکی است. هر چه اندازه آن بزرگ‌تر باشد، تصاویر گرفته شده کیفیت بهتری خواهند داشت. با افزایش اندازه حسگر، نویز عکس‌ها نیز کمتر می‌شود. حسگرها دو نوع CCD و CMOSدارند.سنسور CMOS از لحاظ تکنولوزی و کیفیت بهتر از سنسور CCDمیباشد.سنسور تمامی دوربینهای حرفه ای و اکثر مدلهای نیمه حرفه ای ازنوع CMOS میباشد . سنسور اکثر مدلهای خانگی از نوع CCD میباشد.

 

 

 

 

______________________________

__________________

 

سایز سنسور(SENSOR SIZE)

سایز سنسور (منظور سایز ابعاد سنسور و نه مگاپیکسل) ، میزان دریافت نوری را که آن دوربین برای ایجاد و ثبت یک تصویر استفاده می نماید را مشخص میکند.. به زبان ساده ، سنسورهای تصویری (معادل دیجیتالیِ فیلمی است که در دوربینهای آنالوگ از آن استفاده می شد) شامل میلیون ها نقطه حساس به نور به نام فتوسایتس (photosites) هستند که برای ضبط اطلاعات مربوط به آنچه که از طریق لنز دیده می شود، مورد استفاده قرار گرفته اند. به همین دلیل است که یک سنسور بزرگتر اطلاعات بیشتری نسبت به یک سنسور کوچکتر بدست آورده و تصاویر بهتری را تولید می کند همچنین نویز کمتر و عملکرد آن در نور کم نسبت به سنسورهای کوچکتر بهتر خواهد بود. سایز سنسور دوربینهای فوق حرفه ای (FULL FRAME) سی و شش میلیمتر ×بیست وچهار میلیمتر و دوربینهای حرفه ای میانی و مبتدی(APS-C) پانزده و هشت دهم میلیمتر×بیست وسه و شش دهم میلیمتر و سایز سنسور اکثر دوربینهای نیمه حرفه ای پنج و هفت دهم میلیمتر ×هفت و شش دهم میلیمتر و یا کوچکتر میباشد.در دوربینهای کامپکت از کوچکترین سایز سنسور استفاده میشود.

 

 

 

_________________________________

______________________

 

 

 

لنز(LENS)

 

لنز یکی از بخش‌های بسیار مهم دوربین است که تاثیر به‌سزایی در کیفیت عکس و فیلم دارد. لنزها انواع مختلفی همچون معمولی، تله‌فوتو (Telephoto)، عریض (Wide angle)، زوم و … دارند.
لنز معمولی همچون چشم انسان می‌ماند. زاویه دید چشم حدود 130 درجه است و می‌تواند تقریبا 50 درجه را واضح و کامل ببیند. زاویه دید یک لنز معمولی (50میلیمتری) بر روی یک دوربین فول فریم تقریبا به همین اندازه است . البته در دوربین‌های دیجیتال با توجه به اینکه ابعاد سنسور، زاویه دید لنز را تحت تاثیر قرار می‌دهد ، زاویه دید یک لنز براساس اینکه این لنز روی چه دوربینی با چه ابعاد سنسوری بسته باشد، می‌تواند تغییر کند.
لنز تله‌فوتو، بلند با فاصله کانونی زیاد و زاویه دید کوتاه است. کاربرد اصلی این لنز برای عکاسی از سوژه‌های بسیار دور و مناظر طبیعی است. جاهایی که امکان نزدیک شدن به سوژه وجود ندارد، از این لنز استفاده می‌شود.
لنز واید، همان طور که از نامش برمی‌آید زاویه دید عریضی دارد. البته فاصله کانونی این نوع لنز کوتاه است و بیشتر در جاهایی استفاده می‌شود که عکاس فضای کافی برای عقب رفتن و تصویر گرفتن از سوژه را ندارد و با کمک لنز واید می‌تواند نمای وسیع‌تر و عریض‌تری از سوژه را ثبت کند.
کارایی لنز زوم نیز تقریبا مشخص است. از آنجا که این لنز فاصله کانونی متغیری دارد، زاویه دیدش نیز متغیر است .
لنزهای دیگری نیز مانند لنز ماکرو برای عکاسی از اجسام بسیار کوچک و فاصله‌های بسیار کم ویا لنز Fish Eye با زاویه دید بسیار وسیع نیز وجود دارند.